Preguntes de Jesús sobre les preocupacions

Aquesta és la tercera sèrie que dediquem a les preguntes de Jesús. Ja sabeu que Jesús va fer moltes preguntes i en va contestar ben poques; potser perquè volia que també nosaltres ens féssim aquelles preguntes i busquéssim, amb la seva ajuda, les respostes.

La primera sèrie: “Preguntes de Jesús” recull preguntes que Jesús va fer als altres sobre ell mateix. La segona: “Preguntes de Jesús per a la Quaresma” aplega preguntes de Jesús des de l'Últim Sopar fins a la Resurrecció.

Aquesta tercera sèrie conté preguntes que Jesús ens fa per alliberar-nos de les nostres pors i preocupacions. Les preguntes de Jesús ens ajuden a reflexionar sobre nosaltres mateixos i sobre coses que ens semblen molt importants, però que potser no ho són tant: com el menjar i el vestit. Les darreres preguntes de la sèrie ens ajuden a superar amb serenitat la por a la mort i a la vida eterna.

Les preguntes d'aquesta sèrie ens fan veure que si volem tenir totes les coses “sota control” això ens impedeix de confiar completament en Déu, en el seu amor i la seva pau. L'única pau que ens allibera de totes les pors i ens porta a viure en plenitud.

“No us preocupeu, no tingueu por!” ens diu Jesús. Que el seu Esperit Sant ens alliberi de tota preocupació i ens ompli de la pau i de l'alegria del seu amor infinit.

 1. No us preocupeu per la vostra vida, pensant què menjareu o què beureu, ni pel vostre cos, pensant com us vestireu. ¿No val més la vida que el menjar, i el cos més que el vestit?
  Mateu 6,25
  Què t'ha de preocupar més que el menjar? Què t'ha de preocupar més que el vestit?
 2. Mireu els ocells del cel: no sembren, ni seguen, ni recullen en graners, i el vostre Pare celestial els alimenta. ¿No valeu més vosaltres que no pas ells?
  Mateu 6,26
  Per a Déu, vals més tu que tots els ocells?
 3. ¿No es venen dos ocells per pocs diners? Doncs ni un de sol no cau a terra si no ho permet el vostre Pare. Per tant, no tingueu por: vosaltres valeu més que tots els ocells.
  Mateu 10,29.31
  Pots tenir por d'alguna cosa, si Déu vetlla sempre per tu?
 4. Del vestit, per què us en preocupeu? Fixeu-vos com creixen les flors del camp: no treballen ni filen, però us asseguro que ni Salomó, amb tota la seva magnificència, no anava vestit com cap d'elles.
  Mateu 6,28-29
  La preocupació pel vestit ¿és una esclavitud per a tu?
 5. Si l'herba del camp, que avui és i demà la tiren al foc, Déu la vesteix així, ¿no farà més per vosaltres, gent de poca fe?
  Mateu 6,30
  Com vol Déu vestir-te a tu?
  Pista: podeu tornar a llegir la sèrie: “L'Armadura de Déu”.
 6. ¿I Déu no farà justícia als seus elegits que clamen a ell de nit i de dia?
  Lluc 18,7
  Què hem de fer perquè Déu ompli el món de justícia, d'amor i de pau?
 7. ¿Qui de vosaltres, si el seu fill li demana pa, li donarà una pedra? O bé, si li demana peix, li donarà una serp?
  Mateu 7,9-10
  Si els pares de la terra donen pans i peixos, què et donarà a tu el teu Pare del Cel, si li ho demanes en la pregària?
 8. Quan us vaig enviar sense bossa ni sarró ni sandàlies, ¿us va faltar alguna cosa?
  Lluc 22,35
  Ens podem preocupar per alguna cosa, si ho abandonem tot per anunciar el Regne de Déu?
 9. ¿Qui de vosaltres, per més que s'hi esforci, pot allargar d'un sol instant la seva vida? Així, doncs, si no podeu aconseguir ni una cosa tan petita, per què us preocupeu de les altres?
  Lluc 12,25-26
  Què ens diu Jesús sobre preocupar-nos per la mort?
 10. Ells, esglaiats i plens de por, es pensaven que veien un esperit. Jesús els digué:
  –Per què us alarmeu? Per què us vénen al cor aquests dubtes?
  Lluc 24,37-38
  Què ens diu Jesús sobre preocupar-nos per com serem després de la mort?
 11. Que els vostres cors s'asserenin. Creieu en Déu, creieu també en mi. A casa del meu Pare hi ha lloc per a molts; si no n'hi hagués, ¿us podria dir que vaig a preparar-vos-hi estada?
  Joan 14,1-2
  Què ens diu Jesús sobre preocupar-nos sobre trobar un lloc en el Cel?