Dones valentes

No podem dir que les dones que seguien Jesús no van tenir por, però sí que eren dones valentes. Elles eren Maria Magdalana, Maria de Cleofàs, Salomé i Joanna. I també, és clar, Maria, la mare de Jesús. Van patir molt per Jesús i els evangelistes no ens amaguen els seus sentiments.

Havien seguit Jesús a Galilea i li havien donat suport amb els seus recursos econòmics. El van seguir fins a Jerusalem i no van fugir, ni es van amagar. El van acompanyar mentre portava la creu fins al Calvari i van ser allà, al peu de la creu. Van ser testimonis de la seva mort i de la seva sepultura, quan els deixebles havien fugit.

Elles, que es van cuidar d'Ell en vida, no el van abandonar quan era mort. Potser per això se'ls va concedir la gràcia de ser les primeres en testimoniar la tomba buida i la resurrecció del Senyor. La seva pena es va transformar en la més gran alegria i van ser les primeres missatgeres de la ressurrecció.

 1. Mentre Pilat seia al tribunal, la seva muller li féu arribar aquest missatge: “Desentén-te del cas d’aquest just. Avui, en somnis, he patit molt per causa d’ell.”
  Mateu 27,19
  Què sentia l'esposa de Pilat per Jesús?
  Què sentia Pilat per Jesús?
  Què sents tu per Jesús?
 2. Quan s’enduien Jesús, el seguia una gran gentada del poble, i també moltes dones que feien mostres de dol i el planyien.
  Lluc 23,26.27
  Van amagar les dones els seus sentiments per Jesús?
  Amagues tu els teus?
 3. També hi havia allà moltes dones que s’ho miraven de lluny estant. Havien seguit Jesús des de Galilea i li prestaven ajut.
  Mateu 27,55
  Quan els deixebles havien fugit per la por que sentien, com es van comportar aquelles dones?
 4. Les dones que havien acompanyat Jesús des de Galilea seguiren Josep d'Arimatea fins allà, van veure el sepulcre i com hi dipositaven el cos de Jesús.
  Lluc 23,55
  Va disminuir l'amor d'aquelles dones per Jesús, quan tothom l'havia abandonat?
 5. El primer dia de la setmana –el diumenge–, Maria Magdalena se’n va anar al sepulcre de bon matí, quan encara era fosc, i veié que la pedra havia estat treta de l’entrada del sepulcre.
  Joan 20,1
  Per què et sembla que Jesús va concedir a Maria Magdalena la gràcia de ser la primera persona en veure'l ressuscitat?
 6. Jesús diu a Maria Magdalena: “Dona, per què plores? Qui busques?”
  Ella, pensant-se que era l’hortolà, li respon: “Senyor, si te l’has emportat tu, digues-me on l’has posat, i jo mateixa me l’enduré.”
  Li diu Jesús: “Maria!”
  Joan 20,15-16
  Com reconeixen les ovelles el seu pastor?
  Com va reconèixer Maria a Jesús ressuscitat?